Vița de vie roșie de vin


Vița de vie Turan

Caracteristici:

Soi tinctorial destinat pentru producerea de vin rosu, care a devenit foarte cautat printre plantatori, datorita calitatii sale de “colorant” , unde de departe da cea mai buna calitate, dintre soiurile de aceeasi speta. In breasla se mai numeste si “cerneala pentru vin”.

Are crestere viguroasa, prefera taierile lungi , produce satisfacator in fiecare an 10 – 11 t / ha, suporta bine seceta, din observatiile de pana acum rezistenta fata de putregai si boli este buna, rezistenta medie la ger (–18 –20º C)

Soi cu perioada scurta de vegetatie, la maturitate acumuleaza 175-180 g/l zaharuri, aciditate corespunzatoare, nu prea ridicata, produce un vin de calitate buna, cu gust armonios, aroma fina, foarte inchis la culoare.

Este folosit in special la cupaje cu alte soiuri, insa trebuie avut grija la raportul de amestec, deoarece folosit in cantitate mai mare domina gustul.

Strugurii sunt mari (170g), cilindro-conici, desi in boabe. Bobul mic 1,7g, de forma sferica, de culoare negru albastrui, acoperit cu pruina, pielita subtire, pulpa zemoasa cu mustul colorat in rosu intens, aciditate bogata.

Epoca de maturare: inceput de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Merlot

Caracteristici:

Strugurii Merlot fac parte din categoria strugurilor de vin rosu. Este soi vechi francez din regiunea viticola Gironde-Bordeaux, podgoria Medoc, unde se cultiva alaturi de Cabernet Sauvignon si Malbec si se obtin renumitele vinuri din aceasta zona. Soiul Merlot are perioada mijlocie de vegetatie (170-180 zile) necesitand 26-28º C temperatura activa.

Are vigoare mare de crestere si dezvolta un frunzis bogat. Prezinta fertilitate buna 70-75% lastari fertili si productivitate mai mare decat Cabernet deoarece strugurii sunt mai mari. Dezmugureste tarziu, catre finele lunii aprilie, parga strugurilor incepe devreme, in primele zile ale lunii august, iar maturarea deplina se realizeaza la circa 3-4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a IV-V-a).

Rezistente biologice: soi cu rezstenta slaba la ger (-16, -18ºC) si la seceta, sensibil la mana, mijlociu rezistent la fainare si putregai, sensibil la molii si acarieni.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Pinot Noir

Caracteristici:

Este un soi destinat pentru producerea vinurilor rosii de calitate cu crestere de vigoare medie, rezistenta buna la seceta si ger (-23º C) , necesita putine lucrari in verde.

Vinul rezultat din acest soi este parfumat, gustos cu aroma specifica, aciditate buna.

Strugurii sunt mijlocii (120 g), cilindrici, uneori aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine, rotunde.

Pielita este subtire, de culoare negru-violaceu, pruinata, pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.

Epoca de coacere: mijloc de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Merlot

Caracteristici:

Este un soi cu crestere medie rezistent, roditor, nepretentios la sol si factori de mediu. Rezistenta excelenta la ger si putregai, necesita taieri lungi si putine lucrari in verde.

Strugurii sunt medii (120g), cu bobul rotund, albastru, zemos, pielita subtire, usor aromate (muscat). Productia este regulata si constanta, cu acumulari de zaharuri foarte bune.

Vinul are culoare frumoasa, cu usoara aroma si gust de muscat, calitate necaracteristica vinurilor rosii.

Epoca de coacere: mijloc de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Merlot

Caracteristici:

Soi vechi romanesc, cunoscut inca din vremea dacilor si rezultat in urma selectei populare din specia Vitis silvestris Gmel.; locul de origine ar fi situat pe valea raului Prut, in jurul localitatii Uricani din judetul Iasi.

Strugurii Sunt miljlocii spre mari, cilindro conici, aripati, cu boabele asezate des pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare negru violaceu, acoperita cu multa pruina, punctul pistilar persistent; pulpa zemoasa, cu mustul necolorat si gust placut.

Soi cu perioada scurta de vegetatie (150-160 zile are vigoare foarte mare de crestere, cu cresteri vegetative puternice si fertilitate scazuta, 35-40% lastari fertili. Maturarea deplina se realizeaza la 2-3 saptamani dupa soiul Chasselas dore (epoca a IV-a).

Rezistente biologice: are rezistenta foarte buna la ger (-22°C -24°C) si la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, molii si acarieni.

Soi care datorita vigorii mari de crestere necesita cultura pe terenuri mai putin fertile, scheletice, calcaroase si altoirea pe portaltoi mai putin vigurosi, care sa ii tempereze cresterile vegetative (SO4, SC 71, SC 25).

Se preteaza la conducerea pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral simplu sau dublu, cu taiere in elemente scurte de rod. La taiere se atribuie sarcini mari de rod 20-25 ochi/m2, repartizata pe cepi de 2-3 ochi.

Se preteaza la conducerea pe tulpini inalte si semiinalte, cordon bilateral simplu sau dublu, cu taiere in elemente scurte de rod. La taiere se atribuie sarcini mari de rod 20-25 ochi/m2, repartizata pe cepi de 2-3 ochi.

Productiile de struguri sunt variabile de la 6-8 t/ha pana la 10-12 t/ha.

Feteasca neagra se cultive cu rezultate bune in Moldova si in Muntenia. O comportare de exceptie are in centrele viticole Urlati-Ceptura, Tohani din podgoria Dealu Mare, unde vinurile obtinute sunt de tip DOCC.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Burgund Mare

Caracteristici:

Este un soi destinat pentru producerea vinurilor rosii de calitate cu crestere de vigoare mare, rezistenta buna la seceta si ger (-22º C) , necesita putine lucrari in verde.

Vinul rezultat este usor parfumat, echilibrat, elegant, suplu, cu taninuri catifelate care abundă în arome minunate ( prune uscate ), aciditate buna.

Strugurii sunt mijlocii spre mari (150 g), cilindro - conici, cu primele ramificatii de la baza mai dezvoltate, cu boabele asezate des pe ciorchine. Bobul mijlociu, sferic, cu pielita groasa, de culoare rosu violaceu, acoperita cu pruina persistenta; pulpa zemoasa cu mustul necolorat.

Rezistente biologice: are rezistenta foarte buna la ger (-22°C -24°C) si la seceta, sensibil la mana si fainare, mijlociu rezistent la putregaiul cenusiu, molii si acarieni.

Epoca de coacere: mijloc de septembrie.

Portaltoi: KOBER 5BB


Vița de vie Cabernet Sauvignon

Caracteristici:

Soi vechi francez, cunoscut de pe vremea cardinalului Richelieu, cultivat in regiunea viticola Bordeaux, podgoria Medoc. Soi cu perioada relativ lunga de vegetatie (175-195 zile) timp in care necesita 34-38º C temperatura globala.

Are vigoare mare de crestere si fertilitate mijlocie 65-70% lastari fertili. Matureaza foarte bine lemnul lastarilor, pe lungimi mari, circa 80% incat lemnul coardelor devine dens si tare si diferentiaza mugurii de rod de la baza.

Prin urmare, la altoire necesita o perioada mai lunga de umectare si totodata manifesta o oarecare toleranta la filoxera, incat se poate cultiva si pe radacini proprii pe terenurile nefiloxerate (psamosoluri solificate).

Dezmugureste tarziu, catre sfarsitul lunii aprilie, parga strugurilor incepe in august, iar maturarea deplina se realizeaza la 4 saptamani dupa soiul Chasselas Dore (epoca a V-a).

Rezistente biologice: are toleranta buna la ger (-20 -22º C), foarte rezistent la seceta, toleranta buna la oidium si putregaiul cenusiu al strugurilor, sensibil la mana, mijlociu rezistent la molii si acarieni.

Portaltoi: KOBER 5BB


Trandafiri

Ciumbrud Plant

Aiud, Str. Garii, Nr. 20, Jud. Alba
N.R.C: J01/330/2005
CUI: R017364510
Administrator: Bakk Emeric Levente
Telefon: 0258 865 188
Tel./Fax: 0258 866 111
Mobil: 0722 672 725
Mobil: 0735 191 401
E-mail: ciumbrudplant@gmail.com
Web: www.ciumbrudplant.ro
Magazin Online: www.4garden.ro